groepsaccommodatie friesland

Omgeving

De nabije omgeving: Ontspanning, Watersport, Cultuur, Winkelen

Kleastermar ligt in het hart van het aardige dorp Eastermar en ook pal aan de jachthaven.

Er is een dorpswandeling uitgezet langs verschillende historische panden. Bij de haven beginnen ook de zandpaden voor de wandelingen en fietstochten door het karakteristieke coulissenlandschap met z'n rietkragen en boomwallen. Eastermar ligt aan het riviertje de Lits, tussen het natuurgebied de Leyen en het Bergumermeer. 

 

Bron: Google Maps

Watersport, zwemmen, vissen

Eastermar heeft een eigen strandje om te zwemmen aan het Bergumermeer, en op 3 km afstand ligt een soortgelijk strand aan de Leyen, zeer geschikt om te surfen. De Leyen is ook een prachtig gebied voor roeien en kanovaren, afvaart voor de deur van Kleastermar! Het Bergumermeer is bekend door de BM-zeilboot en dus een eldorado voor zeilers! Vissers kunnen op de Leyen, het Bergumermeer en het Prinses Margrietkanaal goed terecht. Kano's, roeiboten, surfplanken en zeilboten zijn te huur. Surf en zeillessen zijn te regelen.

 

Excursies 

Rondom Eastermar ligt een interessant fietspadennet. Eernewoude met Oude Venen, Drachten waar schouwburg, museum, tropisch zwembad, Fries paardencentrum, Karmelklooster en tal van winkels u kunnen lokken. Bergum is een aardige plaats met middeleeuwse kruiskerk en volkssterrenwacht. Groningen, Leeuwarden en Dokkum zijn interessante steden. Dagexcursies naar Schiermonnikoog of Ameland zijn goed mogelijk, en ook boeiende verkenningen van het Friese landschap.

 

Afstanden vanaf Kleastermar

Jachthaven 50 m Eastermar

Recreatiewater 500 m Eastermar

Supermarkt met pinautomaat 300 m Eastermar

Restaurant 100 m Eastermar

Schouwburg 14 km Drachten

Café 100 m Eastermar

Winkels 300 m Eastermar

Sauna  7 km Eastermar

NS Station 24 km Leeuwarden

Bushalte 800 m Eastermar

 

De Leijen haven Eastermar

Bekijk beschikbaarheid